En gulvafslibning kan redde de fleste gulve

By:

Det er fristende at sætte ind med nye planker, når man er træt af de skrammer, ridser og pletter, der er på det eksisterende trægulv, som måske oven i købet har ret mange år på bagen. Men det er en dyr løsning, og det er bestemt ikke altid, det er nødvendigt.

Har dit trægulv set bedre dage, og går du dagligt og irriterer dig over de mange års slid, der synes at blive synligere fra dag til dag? Så er det på tide at give gulvet en kærlig hånd, og det er både dyrt og hårdt for miljøet, hvis du bare skifter det ud. Overvej i stedet en gulvafslibning.

Med en gulvafslibning fjerner du det øverste lag af gulvets overflade og dermed også både gammel efterbehandling, men også ridser, skrammer og pletter. Efterfølgende står brædderne rå og fine – og ikke mindst så gode som nye – og så er det bare et spørgsmål om at beslutte sig for en ny efterbehandling.

De klassiske efterbehandlingsteknikker

De metoder, der bruges til efterbehandling af trægulve, er typisk lakering, oliering eller sæbebehandling. Når du skal vælge, hvad dit gulv skal have, skal du spørge dig selv om to ting:

1) Hvor meget tid og energi har du lyst til at bruge på rengøring og vedligeholdelse?

2) Hvordan skal gulvet helst se ud?

Mens lakering er den stærkeste efterbehandling, du kan give gulvet, så er det også den, der giver det mest unaturlige look til træet, og derfor er mange ikke meget for at vælge den løsning. Det mest naturlige look får du med sæbebehandling, men det teknik kræver til gengæld kræfter, når der skal gøres rent og vedligeholdes. I mange tilfælde er olie en god middelløsning, der godt nok gør gulvet en anelse mørkere og mere varmt, men som til gengæld er forholdsvis let at holde og rengøre.

Posted in: gulvafslibning