Få et godt og sundt indeklima

15 januar 2020
Lotte Hindsberg
Få et godt og sundt indeklima

Et godt og sundt indeklima er ikke alene godt for dit helbred, men også for din bolig. Hvis ikke indeklimaet er godt er der større risiko for at boligen får råd og svamp og i udvikler astma og allergi. Især børn er særlige modtagelige. 

Det er sjovt nok vores bedre isoleret boliger, der er skyld i at indeklimaet har brug for ekstra opmærksomhed, da der ikke er den samme udluftning som der var, da det ikke var så godt isoleret. En metode til at sikre sig er at købe et duka ventilationssystem, der sikre at luften bliver udskiftet og hvirvlet rundt. 

Husk udluftning og hyppig rengøring

Daglig udluftning, som minimum 2 gange om dagen og hyppig rengøring, så støv og snavs ikke når at lægge sig og det er med til at minimere, at der kommer råd og svamp. Samtidig er det en god ide ikke at tørre tøj inde i boligen. Det skal tørres udenfor eller i tørretumbler. 

Madlavning er en anden stor synder, men da det heller ikke er sundt at leve af take away food, er det vigtigt at huske at tænde for udsugningen og åbne et vindue, så madosen kan komme væk og ud af boligen. 

Din soveværelse og badeværelse

Et andet godt sted at huske at få luftet ud er soveværelset. Vi bruger meget tid der og den CO2 vi bruger når vi sover, skal udskiftes om dagen. Det er derfor vigtigt, at der ikke lukkes ind til soveværelset når vi forlader det om morgen. Derved er du med til at sikre, at der kommer en naturlig udluftning og der ikke opstår kondens på f.eks. vinduerne efterfulgt af råd og svamp. 

Husk også at få åbnet vinduer eller få et ventilationssystem til badeværelset. Der kommer 10 liter fugt ved at 4 personer bader dagligt. Har det ikke andre muligheder, vil det trænge ind i boligens vægge, lofter og gulve. 

Flere Nyheder