Få flotte gulve med afslibning

16 januar 2022
Niels Geckler

advertorial

Er dine trægulve grimme og slidte ? Så er det måske på tide med en gulvafslibning. Der er mange måder at efterbehandle et afslebet gulv på, så du har rig mulighed for at dyrke forskellige look.

Et gammelt trægulv kan være blevet frygteligt grimt på grund af slid, smuds og pletter af forskellig slags. Selv om et gulv bliver passet kan man ikke undgå slitage og der vil uvægerligt blive spildt ting på gulvet, som selv en grundig gulvvask ikke kan få bugt med. 

Er lakken på gulvet blevet slidt igennem eller er trækket hakket og ridset, ja så skal der en afslibning til for at få det pænt igen. Men det kan det også i langt de fleste tilfælde blive.

image

Er gulvet rigtig slemt kan man starte med en dybere og grovere afhøvling og efterfølgende giver det en pæn og glat overflade med en afslibning. Afslibning af gulve kan man godt gøre selv med lejet udstyr, men det tager lang tid og kan godt koster mere end forudset. Det bliver bedre, hvis man hyrer en professionel gulvsliber til opgaven.

Efterbehandling af et afslebet gulv

Når man har slebet gulvet af er der mange forskellige muligheder for at efterbehandle det. Der er forskellige fordele og ulemper ved behandlingerne og der kan være stor forskel på, hvordan det kommer til at se ud med de forskellige efterbehandlinger – lak, lud og så videre.

Afslibning af gulve er ikke noget man skal gøre alt for tit. Man fjerne jo en lille smule af plankerne hver gang. Derfor afhænger det af, hvor mange gange tidligere gulvet er blevet slebet af og hvilken type af trægulv, der er tale om, samt hvilken tykkelse og kvalitet gulvet har fra starten. Som udgangspunkt kan et massivt træguld bedre klare flere afslibninger end et lamelgulv. Et laminatgulv kan man slet ikke slibe, så har du sådan et gulv må du finde en anden løsning, hvis det er blevet slidt og grimt.

Flere Nyheder