Hundetøj til enhver anledning

11 december 2020
Pia Nielsen

Hundetøj har ligesom mennesketøj en funktion: Det skal holde kulde og fugt ude, men så må det også godt være stilfuldt. Har din hund stilfuldt tøj til de kolde og regnfulde måneder? For der findes helt sikkert også noget til din hund i det store marked af hundetøj.

En hund behøver heldigvis hverken føle sig latterliggjort eller utilpas i tøj, hvis du vælger det rette. Det rette tøj til hunde handler om pasform og om type…

Vælg den rette pasform

Store som små hunde kan finde tøj, der passer i både længde og bredde. Uanset om du er på udkig efter en god regnfrakke, et praktisk vindafvisende sommerdækken eller en lun striktrøje til din hund, så handler det om, at det skal sidde behageligt.

Den rette pasform på tøj til hunde er hundetøj, der dækker de steder på hundens krop, der er tiltænkt og samtidig giver hunden god bevægelsesfrihed. Hundetøj må ikke stramme, men skal sidde til så det holder vand, vind og kulde ude.

De fleste steder, der sælger hundetøj, har en størrelsesguide, der viser dig, hvor du skal måle på din hund for at finde den rette størrelse. Er du i tvivl, så vælg hellere en smule for stort end en smule for småt.

Hvilket hundetøj foretrækker din hund?

Den meget aktive hund med kraftig pels har sjældent brug for tøj til at holde varmen, men derimod beskyttelse mod snavs og vand. En mere rolig hund uden en tyk pels skal have noget, der både luner og beskytter mod vind og regn.

Vælg tøj til din hund efter, hvor den typisk færdes. Byhunden, der sjældent bliver beskidt eller våd på gåturen kan på kolde dage måske nøjes med en lun striktrøje, mens hunden på landet næsten uanset dagens vejr har brug for vandafvisende og rengøringsvenlige materialer. Lad evt. din hund prøve lidt forskelligt og se, hvad der virker til at være mest behageligt for den.

Flere Nyheder