Hvordan får jeg hjælp til misbrugsbehandling?

15 januar 2020
Astrid Pedersen
Hvordan får jeg hjælp til misbrugsbehandling?

Når du som misbrugsramt tjekker ind til behandling på et misbrugscenter, kan du først og fremmest forvente personlig omsorg og forståelse fra såvel det sundhedsfaglige personale som fra behandlere og misbrugskonsulenter. Du vil ikke blive fordømt på grund af dit misbrug, ejheller på baggrund af din livsførelse eller dine gerninger.

Du vil udelukkende møde opbakning i forhold til din beslutning, og modtage den bedste hjælp fra de dygtige læger, sygeplejersker, SOSU personer og øvrige behandlere (fysioterapeuter, psykoterapeuter, ergoterapeuter og psykologer). Og så vil du altid være i selskab med andre misbrugere, som ønsker at tage deres liv tilbage – og er villige til at gøre en stor indsats.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling i København?

En misbrugsbehandling vil typisk begynde med det, der kaldes en afgiftning eller en afrusning. Her vil du tage det, der populært kaldes en ”kold tyrker” under konstant overvågning af sundhedspersonalet. En afrusning eller afgiftning skal sikre, at alle giftstoffer er ude af din krop, førend den egentlige behandling påbegyndes.

I denne del af forløbet vil du gennemgå hårde abstinenser, men du vil ikke være alene. De dygtige behandlere vil sørge for at gøre dig det så behageligt som muligt, for eksempel ved hjælp af varme bade, mild medicin, urtete eller andre naturlige remedier samt massage eller zoneterapi.

Når alkoholen eller de medicinske stoffer er ude af dit system, vil du blive indlogeret på misbrugscenteret, hvor du skal gennemgå en misbrugsbehandling, som typisk har en varighed af fem uger. En misbrugsbehandling indeholde både individuel terapeutisk behandling og gruppeterapi, og du vil altid have adgang til støtte og hjælp hos de til misbrugscenteret knyttede misbrugskonsulenter.

Behandlingscenter Søby Park er blandt de misbrugscentre i Danmark, som har den højeste succes rate, når det handler om behandling af pillemisbrug og alkoholisme. Du kan få mere information på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder