Sådan vasker du din dyne korrekt

02 september 2021
Steffen Hansen

Når du læser overskriften, kan det være, at du er en af de få, som ikke er så god til at få prioriteret at vaske din dyne. Man bruger en tredjedel af sin tid på at sove, og derfor afgiver man også en masse affaldsstoffer, sved og andet i processen. Disse ting gør, at det er vigtigt, at man får vasket sin dyne et par gange om året, men hvordan skal man gå til opgaven?

Afhænger af størrelsen

Har du en tynd sommerdyne, som ikke fylder særlig meget, og ej heller vejer særlig meget, så kan det være du kan vaske den i din egen vaskemaskine. Hvis du har en stor dobbeltdyne, så er der en chancen for, at din vaskemaskine ikke er stor nok. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvor mange kilo din vaskemaskine kan håndtere. Hvis du ikke gør dette, og du ender med at vaske en dyne der er for stor, så kan du potentielt ødelægge maskinen.

Har du ikke en vaskemaskine der er stor nok til din dyne, så anbefaler vi, at du tager forbi et renseri eller en møntvask, hvor de har større maskiner, som kan tage flere kilo. Hvis du leder efter et renseri, så kan vi anbefale Jan Mikkelsen, som du kan læse mere om her: https://www.janmikkelsen.dk/

Undgå for meget sæbe

En af de største fejl, som mange laver, når de skal vaske deres dyne er, at de bruger for meget sæbe i processen. Det er ikke sundt for kroppen at sove i noget, som er vasket i for meget sæbe. Derfor er det også vigtigt, at man heller ikke gør det, når man skal vaske sit sengetøj. Ved at bruge for meget sæbe kan man faktisk risikere, at det ikke bliver skyllet ordenligt ud af dynen igen, og den derfor begynder at lugte.

Flere Nyheder