Spar penge på dit boligkøb

21 juli 2020
Lotte Hindsberg

Går du og kigger på en ny bolig til dig og din familie kan du med fordel inddrage en boligadvokat tidligt i processen. En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i  bolighandler og han kan ikke alene hjælpe dig med at undgå de forskellige faldgrupper, der kan være ved et boligkøb.

Han kan også forhandle med sælger på dine vegne. Han sidder med den store fordel at han ikke er forelsket i boligen og kan derfor bedre holde hovet koldt og han ved også hvilke områder, der ofte er berettiget til et prisnedslag. Du kan blandt andet få hjælp af en eboligadvokat.

Her kan en boligadvokat også hjælpe

Et andet område hvor advokaten kan hjælpe, er ved at undersøge om der er planer på vej fra kommunens side, som kan påvirke din lyst til at købe boligen. Det er de færreste der har lyst til at få en motorvej i baghaven. Det kan også være at den park som ligger tæt på boligen og som har været en af årsagerne til du har købt dit nye hjem skal nedlægges og i stedet skal der bygges højhuse.

Den vigtige tinglysning af skødet

Hvis du har valgt selv at stå for forhandlinger med sælger, men gerne vil have hjælp til at få tinglysning af skødet bør du betinge dig at handlen kun er godkendt, når din advokat har læst papirerne igennem og har godkendt den.

Det er vigtigt at skødet bliver tinglyst så hurtigt som muligt. Det er dit bevis på at boligen er din og indtil at domstolen har tinglyst skødet, kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen også selv om du forlængst er flyttet ind. Derfor giver det god mening at få en boligadvokat til at lave det juridiske, så du ikke risikere at få papirerne retur og der går længere tid inden tinglysningen.

Flere Nyheder